Albini dhe Opozita

Tipari më i papëlqyeshëm i luftës politike është me gjasë, vetë rrjedha e saj. Pozicionet ndërrohen, rikonfigurohen, përgjatë ndërveprimesh militantësh, deputetësh, mbështetësish dhe nevojash të qytetarëve. Lufta politike është një…

Continue Reading Albini dhe Opozita

Shqipëria: Ç’mund të bëhet

Le të marrim parasysh disa vizione apokaliptike. 122 vjet më parë Sami Frashëri shkroi “Shqipëria ç’ka qenë, ç’është e ç’do të bëhet”. Samiu donte që Shqipëria të bëhej, kurse kohët…

Continue Reading Shqipëria: Ç’mund të bëhet

Hakmarrja e Çinimaçunit

Së shpejti edhe Ballkani do t’i vjelë rrushtë e Kinës. Shenjat në horizont po shtohen dita-ditës. Bota ka kruar kokën dy vitet e fundit duke hamendësuar e debatuar mbi synimet…

Continue Reading Hakmarrja e Çinimaçunit

An Open Letter.

Një artikull i nevojshëm që do të publikohet edhe në gjuhën shqipe.  - A most pleasant surprise We assure you, this article will not be an exercise in apologism. In…

Continue Reading An Open Letter.

Elozh pellazgologjisë

  Nga Astrit Cani. Pellazgologji (me konotacion folklorik) quajmë atë fenomen që elektrizoi në masë, në dhjetëvjetshin që lamë pas, jetën sedentare të mendjeve të klubosura që fluturuan mbi librat…

Continue Reading Elozh pellazgologjisë