Depresioni i madh dhe Shqipëria

Ekziston një ide, ngulitur thellë në kokën e shqiptarëve se Shqipëria është si një ishull në mes të askundit. Shqipëria nuk ka armiq, ose dhe nëse ka, ata nuk shkojnë…

Continue Reading Depresioni i madh dhe Shqipëria

Hallet e botës moderne

"Connectography" i Parag Khanna-s ka qenë një ndër librat që më ka lënë më shumë përshtypje gjatë studimeve të mia. Për arsyen e vetme se tregon idene globaliste të çuar…

Continue Reading Hallet e botës moderne

Mbi sovranitetin, reciprocitetin dhe koncepte të tjera të marrëdhënieve ndërkombëtare

Gjithmonë më është dukur interesant argumenti se, për shkak se aksh normë ekziston në marrëdhëniet ndërkombëtare, kjo normë ndiqet plotësisht, duhet ndjekur sepse kështu bëjnë të tjerët ose sepse ndjekja…

Continue Reading Mbi sovranitetin, reciprocitetin dhe koncepte të tjera të marrëdhënieve ndërkombëtare

Mbi Internacionalistët Shqiptarë

Një ide shumë interesante në psikën e shqiptarëve politikë është ideja e internacionalizmit. Këtu nuk po flasim për diasporën që ndodhet dhe larg dhe ndoshta ka ndoshta nuk ka interesa…

Continue Reading Mbi Internacionalistët Shqiptarë

Modeli Big Push dhe Shqipëria

Në këtë artikull do të bëjmë një paraqitje të shkurtër të modelit Big Push dhe do ofrojmë kritikë mbi një pikë të këtij modeli. Teoria Big Push është një ndër…

Continue Reading Modeli Big Push dhe Shqipëria