Aspekte të çështjes kombëtare.

Njëri nga problemet e projektit europian, nuk është vetëm fakti se ky projekt nuk përfaqëson kulmin e përpjekjeve europiane për një integrim në shkallë kontinentale. Pika kyçe e këtij problemi…

Continue Reading Aspekte të çështjes kombëtare.

Re të zeza në Europë

Mbas një periudhe të gjatë bumi ekonomik pa ndërprerje ekonomia gjermane duket se ka probleme. Në 3 mujorshin e dytë të këtij viti ekonomia gjermane u tkurr me 0.1%. Një…

Continue Reading Re të zeza në Europë

Përkujtimorja e turpit.

Veçmas faktit se në Tiranë edhe njëherë u materializua dashuria për aleatët tanë të dashur me një pllakatë të re, ajo çka bie më tepër në sy është mungesa e…

Continue Reading Përkujtimorja e turpit.

Politika e madhe dhe Shqipëria e vogël.

Koncepti quhet Intermarium.(1) Ishte ideja e gjeneralit legjendar polak Pilsudski për të krijuar një front të përbashkët të Europës Qendrore i cili do luante rolin e "jastëkut" ndërmjet qendrave të…

Continue Reading Politika e madhe dhe Shqipëria e vogël.

Teoria e kënaqësisë.

Kauzat e mëdha kanë vdekur. Ose të paktën kështu thuhet shpesh sot. E vetmja gjë që i ka mbetur njeriut për të bërë është të ndjekë kënaqësinë e radhës. Meqë…

Continue Reading Teoria e kënaqësisë.