Parathënie mbi çdo gjeostrategji të ardhshme. Pjesa I
Christopher_Lane_Geopolitics, 9/20/16, 7:04 AM, 8C, 7036x11365 (1049+3), 150%, Repro 2.2 v2, 1/8 s, R77.9, G41.7, B57.4

Parathënie mbi çdo gjeostrategji të ardhshme. Pjesa I

Në librin e tij më të famshëm “Fusha e madhe e shahut”, diplomati polako-amerikan Zbigniew Brzezinski përvijoi një panoramë të gjërë rreziqesh  që kërcënonin Amerikën në një situatë post-sovjetike. Me…

Continue Reading Parathënie mbi çdo gjeostrategji të ardhshme. Pjesa I

Kombëtarizëm dhe nacionalizëm.

Kombet në botën e sotme janë të panumërt, me dhjetëra (në disa raste qindra) për çdo kontinent. Përfytyrimi i një kombi në veçanti është i lehtë, duke parashtruar kostume, armë,…

Continue Reading Kombëtarizëm dhe nacionalizëm.

Patriotizma

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Ke njëzet vjet, këndonjës, që po këndon këtë Kalendar, edhe unë kam nëntëmbëdhjetë vjet që po kuvendoj me ty, që njihemi si dy shokë, si dy miq. Njëzet vjet! Është…

Continue Reading Patriotizma