Jetimët e Shqipërisë mëmë

Shqipëria është një shtet i vogël ku sipas INSTAT,  në vitin 2019 rezulton se jetojnë 2.862.427 banorë në të, pra përafërsisht 3 milion banorë. Karakteristikë  e popullit shqiptar ka qënë…

Continue Reading Jetimët e Shqipërisë mëmë

Një vit Brerore

Me ardhjen e çdo përvjetori që shënon diçka të rëndësishme, më së pari është e nevojshme të hedhim një shikim mbrapa. Ky artikull, po shkruhet posaçërisht për ty lexues, e…

Continue Reading Një vit Brerore

Të bësh shtet me sigurimsa.

Ekziston një narrative neo-enveriste në Shqipëri sipas të cilës demokracia ka dështuar dhe shkaku i këtij dështimi ishte paaftësia dhe njëfarë karakteri gjenetik shpellar i Sali Berishës dhe demokratëvë të…

Continue Reading Të bësh shtet me sigurimsa.

Modeli Big Push dhe Shqipëria

Në këtë artikull do të bëjmë një paraqitje të shkurtër të modelit Big Push dhe do ofrojmë kritikë mbi një pikë të këtij modeli. Teoria Big Push është një ndër…

Continue Reading Modeli Big Push dhe Shqipëria

Vlerat e një Realisti

Tek disa artikuj në faqen tonë kemi cekur pak temen e teorive realiste në marrëdhëniet ndërkombëtare. Në këtë artikull dua të shpjegoj shkurt lidhjen ndërmjet teorisë dhe praktikës. Realizmi si…

Continue Reading Vlerat e një Realisti

Ç’na tha kjo gjëmë

Sikur të kish pasur gojë ky tërmet, do thonim se toka ulëriti, për tu përcjellë atyre që mban përsipër një të vërtetë lakuriqe. Tërmeti po aq sa ngjarje konkrete ishte…

Continue Reading Ç’na tha kjo gjëmë