A na duhet më gjeopolitika?

Gjeopolitika si shkencë e mirëfilltë filloi të zhvillohej rreth viteve 1900. Asokohe përgatitej panorama e re botërore e së ardhmes, e me gjithë skepticizmin politik dhe konkurrencat e fshehta mes…

Continue Reading A na duhet më gjeopolitika?

Ernst Junger – Luftëtar

Eksperienca e Junger me të rrezikshmen filloi me urinë e tij të hershme për aventurë. Që në vegjëli, i shtyrë nga një nevojë për shkëputje nga jeta moderne urbane, ai…

Continue Reading Ernst Junger – Luftëtar