Rikthimi i Amerikës

Amerika e Biden është ajo që njohëm ne. Është Amerika që zuri një vend të rëndësishëm në ndërgjegjen e Shqiptarëve. Është Amerika multilaterale, udhëheqëse e rendit liberal botëror. Është Amerika…

Continue Reading Rikthimi i Amerikës
Maurice Bardeche – Karakteristikat e Fashizmit
FRANCE - APRIL 29: Archivements: Maurice Bardeche in France on April 29, 1985. (Photo by Louis MONIER/Gamma-Rapho via Getty Images)

Maurice Bardeche – Karakteristikat e Fashizmit

  Karakteristikat e fashizmit janë të diskutueshme. Për pasojë vetëm një numër i vogël syresh ruhet në përkufizimin logjik të fashizmit. Sistemi njëpartiak, shteti policor, propaganda, çezarizmi, thjesht e vetëm…

Continue Reading Maurice Bardeche – Karakteristikat e Fashizmit

Trembëdhjetë lopçarë dhe një dylber.

Gjendja e nderë e kombëtarizmit shqiptar pjesërisht mund t’i atribuohet një imagjinate shterpë. Shqiptarët kanë harruar të imagjinojnë. Kanë harruar të imagjinojnë skenaret e mëdha të së ardhmes, e njëherazi…

Continue Reading Trembëdhjetë lopçarë dhe një dylber.

Selahydin Toto – Neoshqiptarismë…

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Shënjat e para té njëj moskënaqësie intelektuale mbi Shqipërinë e Zogut u çfaqën që në vitin 1928. Një grup mendonjësish t’udhëhequr nga Vangjel Koça zunë të trumpetonin neoshqiptarismën në “Demokratinë”…

Continue Reading Selahydin Toto – Neoshqiptarismë…

Ballkazani shkon në Uashington.

~ Paradigma e rreme. Ditët në vijim do jenë të mbushura me demagogji. Partitë dhe lobet e ndryshme që kanë zënë vend të rehatshëm në pozicione të caktuara gjeopolitike përtej…

Continue Reading Ballkazani shkon në Uashington.

Orjental apor Okcidental

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Qeverija shpëtimtare e Mehdi beut shkaktoj dobarem një të mirë: i dha fund një herë e mirë luftës qesharake - që vazhdoi afro 3 vjet resht dhe me aqë nxehtësië…

Continue Reading Orjental apor Okcidental