Hallet e botës moderne

"Connectography" i Parag Khanna-s ka qenë një ndër librat që më ka lënë më shumë përshtypje gjatë studimeve të mia. Për arsyen e vetme se tregon idene globaliste të çuar…

Continue Reading Hallet e botës moderne

Mbi sovranitetin, reciprocitetin dhe koncepte të tjera të marrëdhënieve ndërkombëtare

Gjithmonë më është dukur interesant argumenti se, për shkak se aksh normë ekziston në marrëdhëniet ndërkombëtare, kjo normë ndiqet plotësisht, duhet ndjekur sepse kështu bëjnë të tjerët ose sepse ndjekja…

Continue Reading Mbi sovranitetin, reciprocitetin dhe koncepte të tjera të marrëdhënieve ndërkombëtare