Mbi Rrezikun – Ernst Jünger
1958655 Ernst Junger a Paris; (add.info.: Ernst Junger (german writer) here as captain in the Wehrmacht, on horse, in Paris, 1941); RESTRICTIONS MAY APPLY FOR COMMERCIAL USE - PLEASE CONTACT US; out of copyright.

Mbi Rrezikun – Ernst Jünger

Ndër shënjat e epokës së sotme, spikat ndërhyrja e madhe e rrezikut në jetën e përditshme. Nuk ka asnjë aksident që fshihet pas këtij fenomeni, është vetëm një ndryshim gjithëpërfshirës…

Continue Reading Mbi Rrezikun – Ernst Jünger

Shteti dhe Interesat Vitale të Kombit – Ukshin Hoti

  • Post author:
  • Post category:Huazime

A. Teoritë e proveniencës së Perëndimit. Politika e jashtme, si realitet, është pjesë e politikës në përgjithësi, ndërkaq, si shkencë, është degë e shkencave politike. Teorikë të ndryshëm definimit të…

Continue Reading Shteti dhe Interesat Vitale të Kombit – Ukshin Hoti

Kleçka e Pozicionit të Tretë.

Meqë ndodhemi në një faze tejet të nxehur të diskutimeve me natyrë ideologjike në Europë, jam i detyruar të bëj disa sqarime paraprake mbi kuptimin e Pozicionit të Tretë. Fare…

Continue Reading Kleçka e Pozicionit të Tretë.