Harresa ndër Shqiptarë

Një nga faktorët më të rendësishëm për ruajtjen e palcës së një kombi është kujtesa kombëtare. Nëpërmjet kujtesës kombëtare një komb rigjeneron kapacitetet e tij për të ardhmen, brenda saj…

Continue Reading Harresa ndër Shqiptarë

Koka pa krye

Në tridhjetë vjet tranzicion në një mënyrë krejt jopolitike përsëri spikat ai fenomen që njihet si të pasurit koka pa krye, në krye të vendit. Kokat pa krye për së…

Continue Reading Koka pa krye

Një “krodhe buke”….

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Shqiptari ka parime për jetën e tij vetjake, për jetën familjare po nuk ka dhe nuk çmon parime për atë që thuhet “interes i përgjithshëm”. Kjo gjë rrjedh edhe nga…

Continue Reading Një “krodhe buke”….
Në kufijtë e ekzistencës: Sëmundja Moldaviane dhe Shqipëria
C2T0X8 Man pushing cart containing commodities. Image shot 2011. Exact date unknown.

Në kufijtë e ekzistencës: Sëmundja Moldaviane dhe Shqipëria

Në pamje të parë Moldavia është një shtet normal, i gjendur në skaje të Europës Lindore, afër me Rusinë, vetëm Ukraina e ndan nga kontakti i menjëhershëm. Megjithëkëtë, Moldavia përfaqëson…

Continue Reading Në kufijtë e ekzistencës: Sëmundja Moldaviane dhe Shqipëria

Toka midis tre deteve

Në rajonin tranzicional të Europës kontinent, përbashkohen disa faktorë historikë dhe kulturorë që përbëjnë tragjedinë më të madhe të kontinentit. Rajoni përkufizohet si tranzicional, sepse përbën anën tjetër të ish…

Continue Reading Toka midis tre deteve

Formë-e-jetës – Giorgio Agamben

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Huazuar nga helioslux.al 1. Grekët nuk kishin një term të vetëm për të shprehur atë që ne kuptojmë me fjalën jetë. Ata përdornin dy terma semantikisht dhe morfologjikisht të dallueshëm:…

Continue Reading Formë-e-jetës – Giorgio Agamben