Miti i shekullit të 21-të

Kulti i individualizmit (të mos e ngatërrojmë me kultin e individit) është ngulitur thellë në mendjen e njeriut, të ashtuquajtur, "modern". Me pak fjalë, kulti i individualizmit është ideja që ne ekzistomë në…

Continue Reading Miti i shekullit të 21-të

Gjeopolitika e absorbimit

Koncepti i absorbimit është një ndër konceptet më kyçe në makroekonomi dhe kryesisht në ekonominë e zhvillimit. Meqenëse si Shqipëri jemi vend në zhvillim, mendova të shkruaj një artikull mbi…

Continue Reading Gjeopolitika e absorbimit

Yçkla e vjetër

Nëse ke ndjekur lajmet gjatë... epo, gjatë këtyre muajve të fundit me siguri të ka qëlluar të dëgjosh njerëz duke bërtitur vazhdimisht "E duam Shqipërinë si gjithë Europa". Ky slogan…

Continue Reading Yçkla e vjetër

Hyrje në kushtetutën e pashkruar

Gjenerimi proçedural është një metodë krijimi përmbajtjeje (content, kontenti) e përdorur shpesh në ndërtimin e videolojrave. Logjika e brendshme që ndiqet këtu është ajo e një algoritmi të posaçëm që…

Continue Reading Hyrje në kushtetutën e pashkruar

Heronjtë janë të lodhur

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Çdo epokë ka mitologjinë që meriton. E jona e ka kthyer rininë në idhullin e vet të kudondodhur, të cilës i ka rezervuar një kult të përhershëm dhe mbytës. Duket…

Continue Reading Heronjtë janë të lodhur