Hakmarrja e Çinimaçunit

Së shpejti edhe Ballkani do t’i vjelë rrushtë e Kinës. Shenjat në horizont po shtohen dita-ditës. Bota ka kruar kokën dy vitet e fundit duke hamendësuar e debatuar mbi synimet…

Continue Reading Hakmarrja e Çinimaçunit

An Open Letter.

Një artikull i nevojshëm që do të publikohet edhe në gjuhën shqipe.  - A most pleasant surprise We assure you, this article will not be an exercise in apologism. In…

Continue Reading An Open Letter.

Episod nga e kaluara

  • Post author:
  • Post category:Huazime

  Pyetje: - Ç’mund të na thuash për botimin e revistës “Përpjekja Shqiptare”? Përgjigje: - Branko Merxhani, njëri nga publicistët më seriozë të asaj kohe, mendoi të botonte një revistë…

Continue Reading Episod nga e kaluara

Lap Martallozi – Lirija dhe Zgjedha

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Duke dhënë funt shëtitjes, ariva në Shqypëri, në këtë vënt ku natura ka dhuruar gjithë dhuratat dhe bukurit’e saj: qielli më të shumën e motit, i kthiellt e i llamburitur…

Continue Reading Lap Martallozi – Lirija dhe Zgjedha