Mid’hat Frashëri – Cili ishte Esati

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Më 13 qershor të vitit 1920 patrioti Avni Rustemi shtiu mbi esat pashë Toptanin që kishte gjetur strehë në Paris pas gjithë të zezave që kish bërë ndaj kombit të…

Continue Reading Mid’hat Frashëri – Cili ishte Esati

Ernest Koliqi – Zâna e fundme

Shërbtorja solli nji kaci plot me zjarm të shkëndijëshëm dhe e shprazi në tangar qi ishte vêndosun ndërmjet kanapehit, ku mbështetej zoja Nasibe, e dy poltronave të zânuna nga zojusha…

Continue Reading Ernest Koliqi – Zâna e fundme

Sami Frashëri – Ç’të bëjmë

Dita e sotme shënon 171 vjetorin e lindjes së veprimtarit të Rilindjes Kombëtare, enciklopedistit Sami Frashëri. Risjellim në kujtesë urtësinë e këshillave të tij (shumica prej të cilave ende të…

Continue Reading Sami Frashëri – Ç’të bëjmë