Përkufizimi i Sovranitetit – Carl Schmitt

Sovran është ai që vendos mbi gjendjen e jashtëzakonshme.[1] Vetëm ky përkufizim mund të qartësojë këtë koncept kufijë. Ndryshe nga terminologjia e pasaktë që gjendet në literaturën popullore, koncepti kufijë…

Continue Reading Përkufizimi i Sovranitetit – Carl Schmitt

Blloku – Koment

Nisa ta shkruaj këtë koment të shkurtër mbi librin “Blloku” jo për të nxjerrë ndonjë ndonjë gur të çmuar nga libri i Isuf Kalos, ose për të gërmuar detaje të…

Continue Reading Blloku – Koment

Politizimi i tregtisë

Lexuesit mund ti duket sikur po përsërisim të njëjtat tema, pasi disa terma po i dëgjon më shpesh seç duhet. Lufta tregtare Amerikë-Kinë, globalizimi etj. Duhet kuptuar se këto janë…

Continue Reading Politizimi i tregtisë

Higjienë shoqërore.

  • Post author:
  • Post category:Huazime

Duhet t’i mbyllim kafenetë, këto fole të përtacërisë! Nënpunës të lartë, avokatë dhe mjekë që shkojnë kohën në kafene Njëra nga plagët tona së cilës nuk i kanë vënë re…

Continue Reading Higjienë shoqërore.