Të bësh shtet me sigurimsa.

Ekziston një narrative neo-enveriste në Shqipëri sipas të cilës demokracia ka dështuar dhe shkaku i këtij dështimi ishte paaftësia dhe njëfarë karakteri gjenetik shpellar i Sali Berishës dhe demokratëvë të…

Continue Reading Të bësh shtet me sigurimsa.

Politika e madhe dhe Shqipëria e vogël.

Koncepti quhet Intermarium.(1) Ishte ideja e gjeneralit legjendar polak Pilsudski për të krijuar një front të përbashkët të Europës Qendrore i cili do luante rolin e "jastëkut" ndërmjet qendrave të…

Continue Reading Politika e madhe dhe Shqipëria e vogël.