Miti i shekullit të 21-të

Kulti i individualizmit (të mos e ngatërrojmë me kultin e individit) është ngulitur thellë në mendjen e njeriut, të ashtuquajtur, "modern". Me pak fjalë, kulti i individualizmit është ideja që ne ekzistomë në…

Continue Reading Miti i shekullit të 21-të

Yçkla e vjetër

Nëse ke ndjekur lajmet gjatë... epo, gjatë këtyre muajve të fundit me siguri të ka qëlluar të dëgjosh njerëz duke bërtitur vazhdimisht "E duam Shqipërinë si gjithë Europa". Ky slogan…

Continue Reading Yçkla e vjetër

Kombëtarizëm dhe nacionalizëm.

Kombet në botën e sotme janë të panumërt, me dhjetëra (në disa raste qindra) për çdo kontinent. Përfytyrimi i një kombi në veçanti është i lehtë, duke parashtruar kostume, armë,…

Continue Reading Kombëtarizëm dhe nacionalizëm.