Depresioni i madh dhe Shqipëria

Ekziston një ide, ngulitur thellë në kokën e shqiptarëve se Shqipëria është si një ishull në mes të askundit. Shqipëria nuk ka armiq, ose dhe nëse ka, ata nuk shkojnë…

Continue Reading Depresioni i madh dhe Shqipëria

Dreqi me të birin.

Ndërmjet allishverisheve të rrjetosferës së këtyre ditëve, spikat nevoja për njohje të zanafillës së koronavirusit. Disa thonë që koronavirusi është armë biologjike e ndërtuar nga aksh fuqi e madhe për…

Continue Reading Dreqi me të birin.

Armiku është tek porta!

Aktorët e dramës së fundit me refugjatët janë thjeshtësisht entitete të cilat kanë fuqi të veprojnë, dhe jo vende pësuese. Turqia, Greqia, Rusia dhe Siria. Një marrëveshje e shkuar dëm,…

Continue Reading Armiku është tek porta!

Hallet e botës moderne

"Connectography" i Parag Khanna-s ka qenë një ndër librat që më ka lënë më shumë përshtypje gjatë studimeve të mia. Për arsyen e vetme se tregon idene globaliste të çuar…

Continue Reading Hallet e botës moderne

Mbi Internacionalistët Shqiptarë

Një ide shumë interesante në psikën e shqiptarëve politikë është ideja e internacionalizmit. Këtu nuk po flasim për diasporën që ndodhet dhe larg dhe ndoshta ka ndoshta nuk ka interesa…

Continue Reading Mbi Internacionalistët Shqiptarë

Jetimët e Shqipërisë mëmë

Shqipëria është një shtet i vogël ku sipas INSTAT,  në vitin 2019 rezulton se jetojnë 2.862.427 banorë në të, pra përafërsisht 3 milion banorë. Karakteristikë  e popullit shqiptar ka qënë…

Continue Reading Jetimët e Shqipërisë mëmë

Të bësh shtet me sigurimsa.

Ekziston një narrative neo-enveriste në Shqipëri sipas të cilës demokracia ka dështuar dhe shkaku i këtij dështimi ishte paaftësia dhe njëfarë karakteri gjenetik shpellar i Sali Berishës dhe demokratëvë të…

Continue Reading Të bësh shtet me sigurimsa.